Makkelijk organiseren voor supermarkt

ClubFund voorziet iedere geïnteresseerde supermarkt in het voortraject van een duidelijk overzicht van producten, marges, kosten en mogelijkheden.

Als de ondernemer of bedrijfsleider de kansen en mogelijkheden van ClubFund ook inziet, volgt een belangrijke stap: het werven en enthousiasmeren van 1 of meerdere sportclubs. ClubFund maakt dit makkelijk door het aanreiken van duidelijk presentatiemateriaal.

Als de club(s) akkoord gaan neemt ClubFund de communicatie met de clubs over met betrekking tot aanlevering van clublogo en eventueel fotografie.

Actiefolders, spaarzegels en promotiemateriaal

Actiefolders en spaarzegels zijn de basis van de actie. ClubFund zorgt voor supermarkt- en clubgebonden actiefolders met een duidelijke uitleg voor alle betrokkenen. De spaarzegels zijn allemaal voorzien van een unieke code die alleen ingevoerd kan worden in de fanshops die gekoppeld zijn aan de desbetreffende supermarkt.

Bij een succesvolle lokale spaaractie hoort promotiemateriaal waarmee de actie binnen en buiten de supermarkt goed kan worden gepresenteerd. ClubFund ontwerpt en levert een breed pakket aan geschikte materialen voor iedere spaaractie. Te gebruiken in en rond de supermarkt en gedeeltelijk ook bij de sportclub. Voor iedere spaaractie maken we een passend ontwerp.

Promotiepersonen van de plaatselijke clubs zorgen voor de herkenbaarheid op het promotiemateriaal. Omdat we nagenoeg alles in eigen huis produceren, kunnen we snel en vriendelijk geprijsd leveren, in kleine en grote oplages.

PR en reclame

Een ClubFund-actie levert vrij eenvoudig positieve publiciteit voor de winkel(s) en de club(s) op. De lokale media besteden graag aandacht aan zo’n spaaractie als ze op tijd en op de juiste manier worden geïnformeerd. Maar ook reclame advertenties en slimme online communicatie en PR zorgen ervoor dat de spaaractie blijft leven bij de doelgroep. ClubFund helpt graag een handje. 

Resultaten

De belangrijkste doelstelling voor een lokale sportplaatjesactie voor de ondernemer of bedrijfsleider van de organiserende winkel(s) is het aantrekken van nieuwe klanten en de daarmee gepaard gaande omzetstijging. Maar ook de sympathie en goodwill in wijk, dorp of stad mogen niet worden onderschat.

  • Tasjes met bestellingen uitdelen
  • Gratis fotokaarten verdelen onder alle leden

Makkelijk organiseren voor de vereniging

Eenvoudig op te starten met 1 of meerdere verenigingen. U levert clublogo's en foto's aan en de actie gaat van start.

Iedere vereniging krijgt een eigen online-fanshop met allerlei leuke fanartikelen in clubkleuren en clublogo. Maar spelers kunnen ook hun eigen individuele fanshop starten!

Om de fanartikelen gratis te verkrijgen kan ervoor gespaard worden bij de supermarkt. Per besteld artikel gaat een bedrag direct in de clubkas.

1. Logo aanleveren, foto's maken en verkoopfolders uitdelen

Lever het logo aan en/of maak van ieder lid een leuke digitale foto en stuur de bestanden naar ClubFund.

ClubFund drukt voor alle leden gratis en vrijblijvend een spaaractie-folder met hierop actie-uitleg en indien van toepassing de eigen spelersfoto.

2. Het sparen kan beginnen

Spelers, ouders, familie, bekenden, clubliefhebbers... iedereen die de club een warm hart toedraagt gaat sparen voor de club. Helemaal als je daarmee eenvoudig gratis fanartikelen kunt verdienen én de club zodoende ook nog eens financieel ondersteunt.

Indien spelers een individuele spelersfoto hebben, starten ze de verkoop van hun fanartikelen vanuit hun online Fansite. Met enkele muisklikken (eventueel samen met een ouder) worden familie en vrienden vanuit de Fansite uitgenodigd de Fanshop te bezoeken ...en te gaan sparen. Voor zichzelf of voor het kind.

Kopers bekijken en bestellen de artikelen in de online Fanshop en rekenen direct af door de gespaarde codes in te voeren. Overigens is het ook mogelijk om met iDeal, CreditCard of PayPal te betalen. Ook van deze bestellingen vloeit het afgesproken deel in de clubkas.

3. Bestelde spullen verdelen

Twee weken na afloop van jullie actie leveren we alle bestellingen kosteloos op een adres naar keuze: per team in een doos, per speler in een tasje. U hoeft de doosjes alleen maar te verspreiden over de teams.

4. Winst besteden

Naast een club vol trotse leden en misschien nog wel trotsere (groot)ouders, ontvangt u ook nog eens een mooi bedrag per verkocht artikel.

Hoe hoog deze winst is, hangt af van de afspraken die met de lokale supermarkt gemaakt worden. Wat u met de winst doet bepaalt u uiteraard helemaal zelf. Maar het vinden van een nuttige bestemming van een mooi geldbedrag zal geen club een probleem vinden!